Civil Engineering Multiple Choice Questions

TOP SOIL MECHANICS FOUNDATION Engineering Interview Questions

TOP SOIL MECHANICS FOUNDATION Engineering Interview Questions

1. Residual made by soil
A) Glacier
B) wind
C) Water
D) None of the above
Answer: D

2. Soil water content
A) Never exceed 100%
B) Taking the price from 0% to 100% only
C) Less than 0%
D) Over 100%
Answer: D

3. Which of the following types of soil is taken from the force of gravity?
A) Loos
B) Relationship
C) Flow
D) Dune sand
Answer: B

4. A completely saturated soil is called
A) One phase system
B) Two phase system with soil and air
C) Two phase system with soil and water
D) Three phase system
Answer: C

5. The valid category for S. is the degree of saturation of soil in percent
A) S> 0
B) S <0
C) 0 <S <100
D) 0 <S <100
Answer: D

7. In the soil 22 KN A bulk density of M3 / and water content is 10%. The dry density of the soil is
A) 18.6 n / m3
B) 20.0KN / M3
C) 22.0 KN / M3
D) 23.2 n / m3
Answer: B

8. If the quantities of soil are only filled with air, soils are said in this form
A) The soil lost in the air
B) Partially saturated soil
C) Dry clay
D) Dehydrated soil
Answer: C

9. N is valid category, percent voids, for
A) 0 <n <100
B) 0 <n <100
C) n> 0
D) N <0
Answer: A

10. Select the correct statement.
A) The unit load of dry clay is above the weight of the wet soil unit.
B) For dry soil, the weight of the dry unit is less than the weight of the total unit.
C) The unit load of the soil increases due to dip in the water.
D) The dip in water decreases the unit load of the soil.
Answer: D

11. Wide Ratio of Soil Mass
A) Should never be bigger than unity
B) Be zero
C) Take any more than zero
D) Taking the price between 0 and 1 only
Answer: C

12. If the quantity of voids equal to the quantity of solid substances in the weaker mass is equal, then the values ​​of porosity and voids ratio respectively are respectively
A) 1.0 and 0.0
B) 0.0 and 1.0
C) 0.5 and 1.0
D) 1.0 and 0.5
Answer: C

13. When the degree of saturation is zero, represents the mass of the soil under consideration
A) One phase system
B) Two phase system with soil and air
C) Two phase system with soil and water
D) Three phase system
Answer: B

14. Select the density index, the correct range of the ID
A) LD> 0
B) ID> 0
C) 0 <LD <1
D) 0 <id <1
Answer: D

15. If the saturation of partially saturated soil is 60%, the soil content of the soil is
A) 40%
B) 60%
C) 80%
D) 100%
Answer: A

16. If the water content of fully saturated soil mass is 100%, then the vacancy ratio of the sample is
A) Less than the specific gravity of the soil
B) equal to the specific gravity of the soil
C) is more than the specific gravity of the soil
D) Independence of specific gravity of soil
Answer: B

17. The total amount of soil matter is called the ratio of the volume of voices
A) Air Content
B) Perforation
C) Percentage Winds
D) Differential ratio
Answer: B

18. The relative density of compacted dense sand is almost equal
A) 0.4
B) 0.6
C) 0.95
D) 1.20
Answer: C

19. If the desert is in its condensed condition, then the relative density of sand is
A) naught
B) 1
C) Between 0 and 1
D) More than 1
Answer: B

20. Which of the following methods is most accurate for determining soil water content?
A) Oven drying method
B) Sand bath method
C) Calcium Carbide Method
D) Paxosmeter method
Answer: A

21. Which of the following methods are best suited for quick assessment of the water content of the soil mass for proper field control?
A) Oven drying method
B) Sand bath method
C) Alcohol method
D) Calcium Carbide Method
Answer: D

22. Used for determining a picasometer
A) Water content and vacancies ratio
B) Specific gravity and dry density
C) Water content and specific gravity
D) Disposal ratio and dry density
Answer: C

23. The law of stock is valid only if the size of the particle is
A) Less than 0.0002mm
B) Over 0.2 mm
C) Between 0.2 mm and 0.0002 mm
D. All of the above
Answer: C

24. In HydroMeter analysis for soil mass
A) Both Mascus Correction and Remittance Agent Improve
B) Both Mascus corrections and dispersing agent improvements are subtractive
C) Maskins is a correction additive and the improvement of agent is spraying subtractive
D) Meniscos improvement is subtraction and adder is the additive additive
Answer: C

25. Hydrometer method of sedimentation analysis is mainly different from pipette analysis
A) Theory of examination
B) Method of taking comments
C) Method of preparation of soil suspension
D. All of the above
Answer: B

26. Which of the following is a measure of particle size range?
A) Effective size
B) uniformity coefficient
C) Coefficient of curvature
D) None of the above
Answer: B

27. Which of the following statements is correct?
A) Identity coefficient represents the size of the particle size distribution curve
B) For a well-categorized soil, coefficients of uniformity coefficient and curvature are almost unity.
C) A soil is classified well, if it is almost equal size particles
D) None of the above
Answer: D

28. The uniformity of soil is coefficient
A) Always less than 1
B) Always equal to 1
C) Less than or less than 1
D) Equal to 1 or GE eater
Answer: D

29. According to Atterberg, the clay is called medium plastic in PI index.
A) 0 <PI <7
B) 7 <PI <17
C) 17 <Pi <27
D) Pi> 27
Answer: B

30. If the natural water content of the gardener occurs between its liquid boundary and the plastic limit, then the soil is said to be in the mass
A) Liquid state
B) Plastic State
C) Semi-solid state
D) Solid Position
Answer: B

32. When the plastic limit of the soil is greater than the liquid limit, plasticity index is thus reported.
A) Negative
B) Nil
C) Non-Plastic (NP)
D) 1
Answer: B

33. The ratio of the hardness index is defined as
A) Plastic Index for Sustainability Index
B) Plastic index to flow index
C) Liquidity Index flow index
D) Sustainability index for liquidity index
Answer: B

34. If the plastic index of the soil mass is zero, then the soil is
as and
B) Silt
C) Soil
D) Kala dirt
Answer: A

35. Mix of thick particles like sand or silt due to soil
A) Liquid limit decrease and increase in plastic index
B) Liquid limit reduction and no change in plastic index
C) Decrease in both liquid limit and plastic index
D) Increase both the liquid limit and the plastic index
Answer: C

36. Select the correct statement.
A) There is more strength and stability than the same soil in the same soil.
B) There is less strength and stability than in the same soil in the same soil.
C) Equality coefficient does not affect power and stability.
D) Uniformity coefficient of poorly classified soil is much higher than well-categorized soil
Answer: B

38. The water content of the soil, which represents the boundary between the plastic state and the liquid state, is known as
A) Liquid range
B) Plastic limit
C) The shrinkage limit
D) Plastic Index
Answer: A

39. Which of the following is a more flexible index of soil?
as and
B) Silt
C) Soil
D) Gravel
Answer: C

40. On the liquid border, all the soil is near
A) Shear shear strength of small quantity
B) Large shear shear strength
C) Various shear strength of small quantities
D) Various shear strength of large magnitude
Answer: A

41. If the material of the Casagrende liquid limit device, which contains a paste of soil paste
The standard is harder than rubber, then
A) Liquid limit of soil always increases
B) Liquid range of soil always decreases
C) Liquid limit of soil can increase
D) Liquid limit of soil can be reduced
Answer: A

42. According to the I classification, silt size is the limit of particles
A) 4.75 mm to 2.00 mm
B) 2.00 mm to 0.425 mm
C) 0.425 mm to 0.075 mm
D) 0.075 mm to 0.002 mm
Answer: D

43. Classification of Highway Research Board (HRB) is based on soil.
A) Particle size composition
B) Plastic characteristics
C) Both particle size structure and plasticity characteristics
D) None of the above
Answer: C

44. Is represented by inorganic soil with low fusion
A) m
B) SL
C) ML
D) CH
Answer: C

45. Red particles are made of
A) Rock mineral
B) Coalient
C) Enemies
D) Montoronite
Answer: A

46. ​​Mud is mineral with the largest inflammation and shrinking properties
A) Coalient
B) Enemies
C) montooronite
D) None of the above
Answer: C

47. Brittle type of soil structure is a system in which particles are
A) Faces for face or parallel orientation
B) Orientation for edge edges of edge
C) Advance to face Orientation
D. All of the above
Answer: A

48. Effective stress
A) Strain on particle contact
B) A physical parameter that can be measured
C) Important because it is an act of soil engineering properties
D. All of the above
Answer: C

49. Reasons to rise above the water table above the surface of the ground
A) equal growth of pore water pressure and total stress
B) Poor water pressure and equal reduction in total stress
C) Increase pressure of pore water but decrease total stress
D) Decreased pressure of pore but increase in total stress
Answer: A

50. Total and effective tension at the depth of 5 meters below the top level of water in the swimming pool are respectively
A) zero and zero
B) 0.5kg / cm2 and zero
C) 0.5 Kg / cm2 and 0.5 Kg / cm2
D) 1.0kg / cm2 and 0.5kg / cm2
Answer: B

51. If the water table increases to the surface of the ground, then
A) Effective stress reduces due to total stress reduction but water pressure of pore does not change
B) Only stress increases the effective stress due to the pressure of pore but there is no change in total stress
C) Increased pressure of water of pore has reduced the total stress, but there is no change in the efficacy-tee tension.
D) Due to pressure of pore water, total stress increases due to de-crease but effective stress does not change
Answer: B

53. Quick sand is one
A) Type of sand
B) Status of the flow of united soil
C) the condition of the flow in correlated soil
D) Conditions of flow occurring in both united and united soil
Answer: A

54. Hydraulic head which thickness will create a quick position in a sand layer of 1.5 meters, the specific gravity 2.67 and the voids ratio is equal to 0.67
A) 1.0 m
B) 1.5 m
C) 2.0 m
D) 3 meters
Answer: B

55. The physical properties of traditional influencing permeability are
A) Only viscosity
B) unit weight only
C) Both stickiness and unit weight
D) None of the above
Answer: C

56. Select the correct statement.
A) The maximum viscosity is maximum permeability.
B) The unit weight is high, the maximum permeability is greater.
C) The unit weight is high, the small permeability is small.
D) The unit weight does not affect per -imability.
Answer: B

57. Effective stress on soil
A) Visibility ratio increases and permeability decreases
B) Both the voids increase the ratio and permeability
C) decreases both the voids ratio and permeability
D) The ratio of voids decreases and permeability increases.
Answer: C

58. If the permeability of the soil is 0.8 mm / sec, the type of soil is
A) Gravel
B) Sand
C) Gad
D) Soil
Answer: B

59. Which of the following methods are more suitable for determining the permeability of soil soil?
A) Continuous major method
B) Falling head method
C) horizontal permeability test
D) None of the above
Answer: B

60. Which of the following methods is most suitable to determine the permeability of coarse chili?
A) Continuous major method
B) Falling head method
C) Both the above
D) None of the above
Answer: A

61. Due to the increase in temperature, the unit weight of viscosity and impurity fluid decreases by 60% and 90%, respectively.
If other things remain constant, coefficient of permeability
A) 25% increase
B) 50% increase
C) 33.3% increase
D) 33.3% reduction
Answer: B

62. Coefficient of soil permeability
A) Does not depend on temperature
B) increases with temperature increase
C) increases with decrease in temperature
D) None of the above
Answer: B

63. Average coefficient of permeability of natural deposits
A) parallel to the stratification, more than that stairway is always big for stratification
B) Parallel stratification of stratification is always less than straightforward
C) is always the same in both directions
D) Parallel stratification of stratification can not be more than that straightforward or may be
Answer: A

64. Total freedom from two wells located near each other
A) Discharge of individual wells
B) Less than the amount of discharge from individual wells
C) More than the amount of discharge from individual wells
D) Equivalent to two discharges from individual wells
Answer: B

65. Flownet has 25 potential drops and 5 stream channels for the dam of earth in the depth of 30 meters water. The coefficient of permeability of balm material is 0.03 mm / second, the distance of the dam per meter is free
A) 0.00018 NRVSC
B) 0.0045 m3 / second
C) 0.18 m3 / second
D) 0.1125 m3 / second
Answer: A

66. The best suitable way for drainage of fine micro-soil
A) Good PPT system
B) Vacuum method
C) Deep good system
D) Electrosomosis method
Answer: D

67. On its boundary is the total number of stress components at one point within loaded soil mass.
A) 3
B) 6
C) 9
D) 16
Answer: C

76. The slope of the isochrone at any point at any point indicates the rate of change
A) Effective stress over time
B) Effective stress with depth
C) Pressure of water with depth depth
D) Water pressure over time
Answer: C

77. Within the process of consolidation of a saturated soil
A) A gradual increase in neutral pressure and a gradual reduction in effective pressure takes place and the amount of two is constant
B) A gradual decrease in neutral pressure and a gradual increase in effective pressure and the amount of both are constant
C) Both neutral pressure and effective pressure low
D) Both neutral pressure and effective pressure increase
Answer: B

78. Value of compression indicator for remoded sample whose liquid range is 50%
A) 0.028
B) 0.28
C) 036
D) 0.036
Answer: B

79. Which of the following soil behaves like a dense sand?
A) More consolidated with a higher consolidation ratio
B) More consolidated soil with a less consolidation ratio
C) Generally consolidated soil
D) Under-consolidated soil
Answer: A

80. Coefficient of one soil consolidation is affected
A) Narcotism
B) permeability
C) Both promiscuity and permeability
D) None of the above
Answer: C

81. The degree of consolidation is
A) Proportionally proportional to the time proportional and drainage path
B) Proportionally proportional to the time and proportion of the square of drainage path
C) Proportionally proportional to drainage path and inversely proportional to time
D) Proportionally proportional to the square of the drainage path and inversely proportional to the time
Answer: B

82. The time factor for a soil layer is
A) One dimensional parameter
B) Proportional directly to permeability of the ground
C) Inverse proportional to drainage path
D) Independence of thickness of soil layer
Answer: B

84. With a single drainage and coefficient of consolidation, Clay Layer A, CV takes 6 months to get 50% consolidation. With the dual water extraction and coefficient of consolidation, the time taken by the soil layer B of the same thickness is to get the same degree of CV / 2 consolidation
A) 3 months
B) 6 months
C) 12 months
D) 24 months
Answer: A

85. Coefficient of consolidation for the soil in general
A) decreases with increase in the liquid boundary
B) increases with the increase in the liquid boundary
C) increases first and then decreases with increase in the liquid range
D) remains stable on all liquid boundaries
Answer: A

86. Direct measurement of permeability of the sample can be made at any level of loading
A) Only fixed ring type in consolido meter
B) Only in the temporary ring type consolido meter
C) Both (A) and (B)
D) None of the above
Answer: A

87. Sandy soil compatibility is
A) Equivalent to Soil Soil
B) Soil is much more than soil
C) Soil is much less than soil
D) None of the above
Answer: C

88. Select the correct statement.
A) The coefficient of the conservation of a more consolidated soil is generally less than the consolidated soil
B) Coefficient of a more consolidated soil conservation is generally more than the consolidated soil.
C) Coefficient of compression is contradictory to any soil
D) None of the above
Answer: A

Is the coefficient of stenosis
A) Fixed for any type of soil
B) Separate for different types of soil and for different soil under different states of consolidation
C) Different types of soil is different, but under different states of consolidation it is different for one soil.
D) Free from the type of soil but depending on the history of soil stress
Answer: B

90. Last integration solution of a structure on a soil
A) Initial futures ratio decreases with increase
B) decreases with decrease in plastic limit
C) Initial voids increases with increase in ratio
D) Increases with decrease in soil punching
Answer: A

91. The final consolidation of soil is disposed
A) proportional to the proportion of direct voids
B) Proportional to the compression index directly
C) Unlike the compression index generated
D) None of the above
Answer: B

92. A normally consolidated soil 10 mm settles when effective tension is 100 KN. / M2 to 200 KN / M2 was increased. If effective stress is 200 KN / M2 to 400 KN / M2, then the same soil is disposed of
A) 10 mm
B) 20 mm
C) 40 mm
D) None of the above
Answer: A

93. Coarse granular soil is compact by the best one
A) Drum roller
B) Rubber Tier Roller
C) Sheep leg roller
D) Vibrator roller
Answer: D

94. Increasing the amount of combinations energy
A) Optimal water content increases but maximum dry density decreases
B) Optimal water content decreases but maximum dry density increases
C) Both optimum water content and maximum dry density increase
D) Lack of optimum water content and maximum dry density [ES 93] Answer: B

95. Any soil can be denser till maximum dry density
A) Moisture content only
B) The amount of compaction energy only
C) Quantity of both moisture content and compaction energy
D) None of the above
Answer: C

97. For better strength and stability, fine soil soils and thick grainy soil are inserted respectively
A) OMC dry and OMC wet
B) OMC wet and OMC dry
C) OMC wet and OMC wet
D) OMC dry and OMC dry, where OMC is the optimum moisture content
Answer: B

98. Select the wrong statement
A) Effective reconciliation of one soil can never be negative value.
B) The effective angle of internal friction for coarsely grains is rarely below 30 degrees.
C) Effective angle of internal friction for the soil increases in the form of contact-ross enhancement.
D) Effective angle of internal friction is a complex task of mineral science and soil-shaped materials.
Answer: A

99. Consolidate the same effective tension for sample of a loose sand and a dense sand sample
A) The last power is same and the peak power is same
B) The last power is different but the extreme power is the same
C) The last strength is same but the strength of the dense sand is more than the loose sand
D) The last power is the same but the peak
Answer: C

100. A clay shear strength
A) Interior of the soil is directly proportional to the angle of friction
B) The internal friction of the soil is proportional to the angle of friction
C) decreases with the increase in general stress
D) decreases with a decrease in general stress
Answer: D

101. In a consolidated drought test on the consolidated soil in general, the amount of soil samples during shear
A) decreases
B) increases
C) remains unchanged
D) First increases and then decreases
Answer: A

102. The strength of the pumpkin is the pressure coefficient for saturated soil B.
A) 1
B) Nil
C) Between 0 and 1
D) More than 1 [CS 95] Answer: A

103. The strength of clay shear is a unique task
A) Effective stress only
B) Total stress only
C) Both effective stress and total stress
D) None of the above
Answer: A

104. Generally in the deposit of consolidated clay
A) Effective deep stress increases but the amount of soil water and depth of corrugated power with depth
B) Effective stress and increase in water content with depth, weakening energy decreases with depth
C) Increasing depth of effective stress and uncontrolled strength, but the depth of water decreases with depth
D) Deeply effective stress, water volume and weak power may be reduced
Answer: C

105. Select the wrong statement.
Effective angle of shear resistance
A) Increase in size of particles increases
B) Im-proves as the increase of soil increases
C) The maximum is limited to 45 degrees
D) It is rarely more than 30 degrees for fine soil soil
Answer: C

106. Undefined compression power test
A) Uncontrolled test
B) Dry test
C) Integrated uncontrolled test
D) Consolidated Dry Testing
Answer: A

107. A cylindrical sample of saturated soil failed under an axial vertical stress of 100kN / m2, when it was later uncompressed. The plane of failure was inclined at a 45 ° angle with a horizontal plane
The integration of internal friction for the soil and the value of the angle are respectively
A) 0.5 N / MM 2 and 30 degrees
B) 0.05 N / MM2 and 0 degrees
C) 0.2 N / mm2 and 0 degrees
D) 0.05 n / mm 2 and 45 degrees
Answer: B

109. The angle is that the failure of Clomp makes the envelope with horizontal
A) Unity
B) Angle of internal friction
C) Angle of blank
D) None of the above
Answer: A

111. If an aggregate clay sample is subject to a vertical compressed load, horizontal tilt is tilted
A) 90 degrees
B) 45 degrees
C) 22.5 degrees
D) 0 degree
Answer: B

112. Select the wrong statement.
A) In a straight shear box test, the shear failure plane is predetermined.
B) Better control is obtained on drainage drainage in triangular compression test.
C) In case of triangular compression testing the stress distribution on the failure plane is similar.
D) Unrelated compression testing on all types of soil can be done.
Answer: D

113. If shear stress is zero on two planes, then there is an angle between two planes.
A) 45 degrees
B) 90 degrees
C) 135 degrees
D) 225 degrees
Answer: B

114. In triangular compression test, shear stress is generated on the application of extra axial tension (i.e. vichikar stress) on soil samples.
A) Horizontal aircraft only
B) Vertical plane only
C) Both horizontal and vertical planes
D) All planes except horizontal and vertical planes
Answer: D

116. In Triaxial compression test, when drainage is allowed during first phase (i.e. cell pressure application) only during the second phase (i.e. continuous use of dividate stress on cell pressure), known as test is
A) Consolidated Dry Testing
B) Integrated uncontrolled test
C) Unheated dry test
D) Uncontrolled uncontrolled test
Answer: B

120. During the first phase of triangular test, when the cell pressure increases from 0.10 N / MM 2 to 0.26 N / MM2, the water pressure of pore 0.07 N / MM 2 to 0.15 “N / MM 2 Sqftan pore The pressure is parameter B
A) 0.5
B) -0.5
C) 2.0
D) – 2.0
Answer: A

121. Sensitivity of soil can be defined
A) Percentage of change in quantity of soil under saturated condition
B) The proportion of compressed strength of non-mutilated soil is in the ratio of soil to soil.
C) In proportion to the solid density of quantity amounts
D) None of the above
Answer: B

122. Principles of Rankin of the Earth’s Pressure Believe that Behind the Wall
A) plane and smooth
B) Plane and broadly
C) Vertical and smooth
D) Vertical and thick
Answer: C

123. Coefficient of active earth pressure for loose angle with an angle of 30 degrees internal friction
A) 1/3
B) 3
C) 1
D) 1/2
Answer: A

124. Within the backfill of a retaining wall, there is a key strain in an element of united ground.
A) Vertical if the soil is in active condition of plastic balance
B) vertical if the soil is in the idle state of the plastic balance
C) is inclined at 45 degree vertical plane
D) None of the above
Answer: A

126. Impact of solidarity on the soil
A) Reduce intensity of pressure of active earth and both intensity of passive earth pressure
B) Increase in the intensity of active earth pressure and both inactive Earth pressure intensity
C) Reduce the density under the active earth pressure, but to increase the inert Earth pressure intensity
D) Increased density under the pressure of active earth but to reduce passive earth pressure intensity [gate 99] Answer: C

127. A retaining wall supports a backfill of 6 meters high, which is 10 degrees with an angle of overload. Behind the wall is a vertical bend of 5 degrees positive batter angle. If the angle of wall friction is 7 degrees, then the resultant active earth pressure will work at a distance of 2 meters above the base and it will look at the angle of the horizontal angle
A) 7 degrees
B) 10 degrees
C) 12 degrees
D) 17 degrees
Answer: C

128. Coefficient of pressure of the earth at rest
A) Less than the pressure of active earth but less than the pressure of passive Earth
B) Activated is more than the pressure of the Earth, but less than the passive Earth pressure
C) Exceeds the pressure of active earth and passive Earth pressure both
D) Less than both active and passive earth pressures
Answer: B

137. The Method of Bishop of Stability Analysis
A) is more conservative
B) Ignore the effect of the forces acting on the sides of the slice
C) Observe the slip surface as the arc of a circle
D. All of the above
Answer: C

138. Acceptable bearing pressure for the foundation depends on
A) Acceptable settlement only
B) the last bearing capacity of the soil only
C) Both acceptable disposal and last bearing capacity
D) None from above
Answer: C

142. The rise of the water table below the foundation mainly affects the effect of soil effectiveness
A) Coordination and effective angle of hair armor resistance
B) Coherence and effective unit load of soil
C) Effective unit of soil effective angle of weight and shear resistance
D) Effective angle of shear resistance
Answer: B

143. The general effectiveness of techjagari formula for a strip position
(C + NC + YD NQ +0.5 Y NTB) gives
A) Safe bearing capacity
B) Pure safe bearing capacity
C) Last bearing capacity
D) Pure final bearing capacity where C = unit integration
Y = the unit weight of the soil D = Depth of foundation B = width of foundation N “NQ, NY = bearing capacity factor
Answer: C

144. Terzaghi’s bearing capacity factors are functions of NC, NC and NR
A) Unity Only
B) Only angle of internal friction
C) Angle of both intimacy and internal friction
D) None of the above
Answer: B

145. To determine the bearing effect of soil, in the plate loading test, the size of the square bearing plate should be
A) Less than 300mm
B) Between 300 mm and 750 mm
C) Between 750 mm and 1 meter
D) More than 1 meter
Answer: B

146. Select the wrong statement
A) The effect of the soil depends on the quantity and direction of load.
B) The effect of soil depends on the type of soil.
C) The effect of the soil depends on the size and size of the shape.
D) The effect of a soil bearing capacity is the erosion of the rate of loading.
Answer: A

147. Under a 600 mm square bearing plate 0.2 N / RAM 2 loading intensity, the plate load test on a moderate soil is connected to 15 mm. Under the same intensity of the loading, a prototype is a shallow footing of 1 meter square.
A) 15 mm
B) Between 15 mm and 25 mm
C) 25 mm
D) More than 25 mm
Answer: B

148. A 300 mm-square bearing plate is plated on a plumage of soil plate test by 15 mm when the intensity of loading is 0.2 N / MM2. Under the same intensity of the loading, a prototype is a shallow footing of 1 meter square.
A) 15 mm
B) 30 mm
C) 50 mm
D) 167 mm
Answer: C

14 9. The rise of the water table in the consolidated soil to the surface of the ground reduces the last bearing capacity
A) 25%
B) 50%
C) 75%
D) 90%
Answer: B

150. Convenient clay is comfortable under pressure pressure under a hard position
A) Less than the edges in comparison to the middle
B) On the more edges than the middle
C) across uniform
D) None of the above
Answer: B

Comments
Tags

Related Articles